Zomervakantie in Oostenrijk

Vakantie met kinderen

Oostenrijk en een gezinsvakantie, het gaat hand in hand samen. Of we nu spreken over avontuurlijke pubers, of over kleuters – telkenmale merkt men op dat er voldoende mogelijkheden zijn om er een onvergetelijke reis van te maken. Uiteraard hangt veel af van persoonlijke interesses en de leeftijd van het reisgezelschap. In dit artikel bekijken we even hoe het mogelijk is om een vakantie met de kleinsten onder ons te vullen.

Oostenrijk in de zomer met kinderen

Uiteraard zal de prachtige natuur de jeugd ook kunnen bekoren. Besneeuwde bergtoppen, watervallen, berghutten en stevige wandelingen op kindermaat doorheen prachtige landschappen – het hoort allemaal bij een sportieve vakantie. In dierenparken kunnen de kinderen ontdekken welke bijzondere dieren in de Alpen leven en dankzij belevenisparken leren ze een hoop bij. Daguitstappen met kinderen maken in Oostenrijk is dus geen enkel probleem. Alvorens ergens een hotel te boeken, loont het wel de moeite om wat opzoekingswerk te verrichten omtrent de omgeving. Kinderparken, zwembaden en kindvriendelijke activiteiten in de buurt bieden uiteraard een meerwaarde. Over het algemeen hoeft dit geen probleem te zijn: Oostenrijk richt zich op gezinsvakanties en stelt alles in het werk om voldoende activiteiten te voorzien.

Koe in Tirol

Hotel tips – Bij het boeken van een hotel is het altijd handig om eens te kijken naar de faciliteiten. Veelal staat in de omschrijving het hotel als ‘kindvriendelijk’ omschreven. Dit betekent dat er bijvoorbeeld animatie is voorzien voor de jongsten. De aanwezigheid van een zwembad helpt ook om de jongsten onder ons te bekoren. Neem eens een kijkje naar het aanbod van de aanbieder op deze site en voor je het weet werd een kindvriendelijk hotel geboekt.

Tijdens een autorit van 1000 kilometer is goed voorbereid te werk gaan aangewezen. Enerzijds kan men de wagen comfortabel inrichten zodat de kinderen er gemakkelijk rust vinden en anderzijds is het voorzien van afleiding een troef. Denk dan aan een spelletjesboek of dergelijke.