Zomervakantie in Oostenrijk

Tirol in Oostenrijk

Tirol is niet voor niets een geliefkoosde bestemming voor Belgen en Nederlanders tijdens de vakantieperiodes. In de winter kan men er naar hartenlust langlaufen en skiën. In de zomer dringen andere sporten zich op: wandelen, fietsen en mountainbiken zijn dan de voornaamste. Onder meer een idyllisch landschap met meer dan 500 toppen boven de 3000 meter bekoort meer en meer toeristen. We bespreken enkele bezienswaardigheden en activiteiten:

Wandelen

Met zo’n 15000 kilometer aan goed onderhouden en bewegwijzerde routes kan men niet anders stellen dat dit een waar paradijs is voor wandelaars. Niet enkel de geoefende, meer ervaren langeafstandswandelaar komt hier aan zijn trekken. Of we nu spreken over relatief vlakke wandelingen doorheen valleien, of serieuze huttentochten met honderden hoogtemeters, het is allemaal mogelijk. De natuurpracht aanschouwen is met recht en reden de nummer één activiteit in de regio.

berghut in Tirol

In die berghutten kan men het energiepeil terug aanvullen middels een traditioneel gerecht. Denken we bijvoorbeeld maar aan een spekbroodje. Bepaalde berghutten zijn drukbezocht. Des de moeilijker de weg naar de hut, des te minder volk aankloppen in die hut. Het is altijd een goed idee om eerst wat informatie op te zoeken omtrent een mogelijke wandeling hoog in de bergen. Bepaalde wandelingen eisen enorme behendigheid.

Fietsen en mountainbiken

Ook voor de tweewielers is er geen gebrek aan accommodatie. Het hoeft geen betoog dat de routes een hoop hoogtemeters tellen. Meer dan 5000 kilometer aan paden gericht op de mountainbike voeren je doorheen prachtige landschappen. De bergwereld bedwingen wordt een lastige klus, maar misschien staat genieten toch nog op de eerste plaats.

mountainbiken in Oostenrijk

Elektrische fietsen huren kan ook perfect in de regio. Een ander leuk idee is om een kabellift te nemen richting de bergen. Neem de fiets mee en eenmaal boven wacht dan een lange afdaling. Op deze manier wordt het geen ware uitputtingsslag.

Bezienswaardigheden en cultuur

Uiteraard is er meer te vinden dan sportief vertier. Bij de top 10 activiteiten kan men onder andere het volgende vinden: de zilvermijn in Schwaz, vesting Kufstein, De Tirol Panorama en het Kaiserjägermuseum, De Swarovski Kristallwelten in Wattens en de Hofburg in Innsbruck. Steden verwelkomen met open armen de nodige toeristen. Hoe men het ook bekijkt: de vakantiedagen kan men op veel manier invullen. Een combinatie van cultuur, gastronomie, ontspanning en sport kan men gemakkelijk vinden in Oostenrijk.

Tirol met kinderen

De regio richt zijn pijlen op gezinnen en de infrastructuur voor de jongsten is dus ook uitstekend. Veel staat in het teken van de natuur. Kinderen zijn dol op spelen, ravotten en plezier maken. Via speciale wandelpaden kan men de natuur ontdekken. Ook dierenparken, pretparken en rodelbanen kunnen de kinderen bekoren.

Een vakantie boeken …

In Tirol vertoeven tijdens de zomervakantie is dus de ideale gelegenheid om te genieten van natuurpracht. Sportieve momenten afwisselen met culturele uitstapjes en ondertussen ook nog eens gastronomisch genieten … Het is gewoonweg het droombeeld. Hopelijk werd de interesse geprikkeld en wordt er in de nabije toekomst een autovakantie richting Oostenrijk geboekt.