Zomervakantie in Oostenrijk

Finkenberg

Bij de zoektocht naar een hotel in Tirol merk je vast en zeker op dat bepaalde hotels gelegen zijn in dit kleine stadje. Men kan er een openbaar zwembad en een spar opmerken. Voor de rest ook een kerk en een hoop appartementen en hotels. Bijzonderheden kan men eigenlijk niet opmerken in deze stad. Het belangrijkste is de ligging. De centrale ligging stelt je in staat om een actieve en gevarieerde reis te plannen.

Enkele activiteiten in Finkenberg in Tirol

  • Hintertux bereikt men na 20 minuten pendelen. Daar kan men de Hintertux Gletsjer opmerken. Ook in de zomer is het hier mogelijk om aan wintersport te doen. In en rond de gletsjer kan men in de zomer heerlijke wandelingen maken.
  • Een klein uur rijden – via Gerlos. De Krimml watervallen hebben een valhoogte van bijna 400 meter. Via goed bereikbare wandelpaden kan men deze hoogte overbruggen. Eenmaal boven is het mogelijk om een wandeling te maken in het dal. Uiteraard moet men de krachten aanvullen in een gasthuis met een speckbrötchen.
  • In Gerlos kan men de klim wagen naar de Isskogel (2264 meter hoog). Ook een uitstap naar de Zittauer Hütte staat garant voor de nodige activiteit.
  • In de onmiddellijke omgeving – te bereiken via een fors hellende tolweg – vindt men de schlegeisspeicher, een gigantisch stuwmeer. Ook hier kan men fikse wandelingen opmerken. Een klim ondernemen naar de Olpererhütte raden wij zeker aan. Eenmaal boven geniet je van een prachtig panorama over het stuwmeer en de omliggende besneeuwde bergtoppen.
  • Net naast het Ferienhotel Aussicht merkt men een wandelpad op richting Mayrhofen. Dit pad loopt het eerste deel via een bos. Gedurende de zomer het middel bij uitstek om een brandende zon te vermijden. In Mayrhofen vindt men een hoop toeristenwinkeltjes.
  • De hoofdstad van Alpen – Innsbruck – is een daguistap waard. Meerdere bezienswaardigheden kan men er ontdekken en ook hier kan men er een sportief uitje van maken. Kabelliften brengen je in geen  tijd hoog boven de zeespiegel.

Dit artikel vestigt de aandacht om de gemeente Finkenberg. In Tirol zijn er een veel soortgelijke kleine steden alwaar het zalig vertoeven is. Aan bezienswaardigheden en activiteiten geen gebrek in de regio en waar je dus ook beslist om te verblijven, telkenmale is het mogelijk om de reis te vullen met tal van sportieve en minder sportieve activiteiten. De bezienswaardigheden opgesomd hierboven betreft grotendeels sportievere daguitstappen. Indien je bijvoorbeeld een zomervakantie in Oostenrijk beleeft met kinderen, dan spreekt het voor zich dat er andere activiteiten zich aanbieden. Denken we maar aan een belevenisparken.

uitzicht Ferienhotel in Finkenberg

Een hotel boeken is kinderspel. We raden je het Ferienhotel Aussicht aan. De naam doet reeds vermoeden dat men op vele kamers kan genieten van een mooi uitzicht. De foto hierboven is dergelijk voorbeeld. Het lager gelegen Mayrhofen is duidelijk zichtbaar. Uiteraard kan men perfect opteren voor een ander hotel. Bovenstaand hotel beschikt bijvoorbeeld niet over een zwembad (wel gratis gebruik maken van het openbaar zwembad, 300 meter van het hotel gelegen). Het kan best zijn dat je tijdens je verblijf wat meer luxe verwacht en dan kunnen andere verblijven je misschien wel bekoren. Bekijk het allemaal eens en voor je het weet ben je met de wagen onderweg richting Tirol.